Centrul de Informare si Promovare Turistica Ghimbav


 


Orasul Ghimbav - Atestare documentara

Legenda populară spune că primii întemeietori ai localităţii au format o aşezare la “Câmpșor” pe locul actualului aerodrom. Ulterior aceasta s-a mutat pe malul râului Ghimbășel, primind numele de “Satul de pe lângă sălcii”. Aşa se explică denumirea germană a Ghimbavului şi anume Weidenbach (râul cu sălcii). [ citeste mai mult ]


 U.A.T. Ghimbav - Anunt

U.A.T. Ghimbav anunta intentia de implementare a proiectului "RECUPERAREA IDENTITATII BURGULUI GHIMBAV PRIN LUCRARI DE RESTAURARE, CONSERVARE SI ECHIPARE MODERNA SI VALORIFICARE DURABILA PENTRU INTRODUCEREA IN CIRCUITUL TURISTIC NATIONAL SI INTERNATIONAL, A BISERICII EVANGHELICE FORTIFICATE”. [ citeste mai mult ]


Evenimente culturale in Orasul Ghimbav

 Festivalul Aviatic de la Ghimbav - In luna iunie a fiecarui an, la Ghimbav (jud. Brasov) se desfasoara "Festivalului Aviatic de la Ghimbav". Astfel, pentru cateva zile, orasul Ghimbav devine locul de intalnire pentru pasionatii de aviatie si de distractie.

 


Festivalul Istoric Ghimbav – reprezinta sarbatoarea traditiilor si obiceiurilor locale, fiind un prielnic moment de reafirmare a trecutului istoric al orasului. Evenimentul are loc in primul weekend din luna august, in fiecare an si se incheie cu concerte si focuri de artificii.


Festival dedicat sarbatorilor de iarna – In luna decembrie, Ghimbavul gazduieste festivalul dedicat sarbatorilor de iarna.

 


 Investim in viitorul tau!

Proiect selectat In cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana

prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.

 

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana,
va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro.

 

Continutul acestui website nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia Uniunii Europene
sau a Guvernului Romaniei.